Direktlänk till inlägg 8 mars 2021

TILLBAKABLICK

Av Mia - 8 mars 2021 12:15

 

 

  Det var ju ett tag sedan jag skrev något vettigt. Eller, gör jag nånsin det? Hur som helst här kommer en liten tillbakablick. 


 

Sist det var fullmåne tog jag en fantastisk promenad med hundarna. 

 

 

 

Himlen var magisk, det var vindstilla och luften var vårlikt ljum. 



 

Jag bor ju centralt, på många sätt påminner området mig om när jag bodde på söder i Norrköping. Jag älskar variationen av huskroppar som sammanlänkas och bildar fyrkanter med väldigt speciella innergårdar. Min egen är dessvärre bara parkering men jag tror ändå att det blir lite mysigare när träden får löv och buskarna blommar. 

 


 

Jag lyssnar ju på en hel del ljudböcker. Den här är en av de senaste. Sådant som man tagit för total sanning omkullkastas och händelsen kommer i ett helt annat ljus. Korta avsnitt som passar att lyssna till även om tiden är knapp. Kanske när man sitter på bussen eller går vändan i tvättstugan. 

 

 


 

I torsdags fick jag sällskap av Tyra både på hundpromenaden efter jobbet men också vid storhandlingen. Som tack för det blev det semmelfika. Jättebra att jag hann storhandla innan helgen för då kunde jag utan problem låna ut min bil på obestämd tid. 

 

 


 

Jag startar numera dagen men en ingefärsshot och till den två magnesiumtabletter, två Omegakapslar och en multivitamintablett. Jag har slarvat med kosten en del men nu när träningen har tagit fart behöver jag vara noggrann. Utan magnesiumtabletterna får jag lätt kramp samt sover sämre. 




 

I fredags, efter träningen så lagade jag något riktigt gott. Fläskfilé, stekt squash och ugnsgratinerade rödbetor med fetaost. En riktig festmåltid som var galet god. 

 

 


 

Det som däremot aldrig blir gott hemma hos mig är kaffet. Jag fattar inte varför, jag har kalkat ur bryggaren, har Gevalia som jag alltid haft och vita filter (nån sa att de bruna kan ge en besk smak). Så på hemmaplan blir det oftast té istället men nån gång då och då behöver kropp och knopp lite påfyllnad av koffein. Men det är bara att "beska med" det beska. 

 

 

När man får beröm och boost av sina kollegor. Supergulligt och jag blev jätteglad. Som ny på jobbet är det lite gungigt den första tiden. Man kan inte namnen på eleverna, knappt på kollegorna heller och man har ingen "förtrogen" som man vet alltid backar upp en. När man under ett par månader rört sig i osäkerhetensland är det väldigt göttigt att få lite cred. Att veta att det man gör ändå spelar roll. 



 

Jag signade upp mig på nytt gym i början av förra veckan. Det ligger 200 meter från mig så det är ju toppen. Det betyder att jag kan gå dit nästan varje dag och att det är ok att köra korta pass. Det fungerar bäst för mig då jag är i uppstart. Redan efter första passet märkte jag att jag sov mycket bättre.  Första gången jag vaknade var kl 04.00 Stor vinst. De senaste månaderna har jag annars vaknat nästan en gång i timmen. Helt ohållbart. 



 

Efter träning blir det godis. Det är sen gammalt. Jag ska dock inte handla det på min lilla Coop-butik i fortsättningen för godiset var allt annat än färskt. 



 

I dag påminde Facebook mig om att storhunden Kimmo fyller 10 år, jag trodde på allvar att det var 11. Den här bilden är från hans tvåårsdag. 

 


 

8 år senare och 10 extra kilo hänger han fortfarande med. Han älskar våra promenader och kan bjuda in till både lek och bus, speciellt när det är kallt ute. Han fungerar bäst när temperaturen ligger mellan +5 - -20 grader. Jag kan bäva lite för sommaren som är en jobbig tid för honom. Kanske borde jag också försöka få ner honom lite i vikt. 



 

Strax efter klockan 7 i dag vid busshållplatsen vid Trädgårdstorget. Så otroligt skönt att det är ljust både när jag ska till jobbet och när jag åker hem. Det var ändå chockerande kallt ute. På vädret på Nyhetsmorgon visade de en karta där det stod -1 vid Linköping, appen visade -6 men jag tyckte det kändes som -10. Det är ganska blåsigt ute och det kyler ju en del. Jag måste verkligen köpa en termometer att ha i köket så jag verkligen vet vad som gäller. Ni vet, kläder efter väder osv. 


Nu hoppas jag att ni får en fin vecka. 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards