Direktlänk till inlägg 15 juli 2022

FREDAGSFEELING???

Av Mia - 15 juli 2022 05:44

Nja, jag kan inte påstå att jag fylls av någon fredagsfeeling men det är väl det som är semester. När dagarna flyter i hop, man har inte koll på om det är tisdag eller torsdag, ja då vet man att man gått in i ledighetsbubblan. I förrgår fick jag ta det mycket lugnt och bara gå kortare svängar med hundarna, jag värmde några av mina matlådor och bara var. Det gav resultat. Tack vare det kunde jag på kvällen ta en kortare fika med en vän och ladda batterierna inför torsdagen. 


I går fick jag en liten sovmorgon till sjusnåret innan jag tog ut pälsklingarna. Morgonen spenderades med småplock och jag gick även och hämtade ut ett paket från Lyko och handlade förbrukningsvaror på Ö&B. Vid 15-tiden tog jag buss, tåg och spårvagn in till Norrköping för fika med en vän. Det gick riktigt bra. Jag tror att det till stor del beror på att själva sittmomenten blir ganska kortvariga när jag använder kollektivtrafiken. På tåget går det dessutom utmärkt att ställa sig upp, byta sittplats och därigenom få sig en promenad mellan vagnarna. 


När jag satt på spårvagnen och åkte över strömmen njöt jag av hur vackert det var. Jag försökte tänka att "i den här staden har jag bott i nästan 40 år av mitt liv, längtar jag tillbaka?". Svaret? Nej, inte just nu. Det finns inget i Norrköping som jag saknar förutom min son. Jag tror inte jag är speciellt beroende av en viss plats för att känna mig hemma. Jag kan bli hemma lite överallt. Är jag rotlös då? Eller är det bara som så att jag är väldigt flexibel? Den enda plats som jag verkligen saknar, längtar tillbaka till och drömmer om är Falun. Det beror nog på att det var en lycklig tid, en tid då jag fick bli vuxen och lära mig klara mig själv. Att man då, för 30 år sedan, även var ung och stark väger nog in en hel del med. 


I Norrköping mötte jag en vän som även är föredetta kollega. Jag hade så trevligt och jag inser varje gång vilken stor del våra lärarroller har i våra liv. Det blir galet mycket jobbprat. Vi passade på att ta en tur genom city och givetvis fikade vi på Nelins. Alltid lika gott. 


Därefter kom sonen och hämtade upp mig. Vi åkte till Spicy Hot för lite middag men allra mest för att prata ifatt den tid som gått sedan sist. Man får mycket mat och gott är det. Jag tog som vanligt samma rätt som vanligt, biff med champinjoner och bambuskott. 


 


Efter det blev det en snabbsväng in till Plantagen för att handla kompletterande växter till mammas grav. Brorsan hade sdan tidigare planterat gula tagetes. Jag valde lila petunior då jag tycker gult och lila är en uppiggande komination. Skylten om att Kyrkogårdsförvaltningen sköter graven var redan på plats så den beställningen gick igenom snabbare än jag trott. Det var ändå ganska torrt både hos mamma och Mormor/morfar så det var bra att vi kom och hållde på ett par kannor. 


 

Nästan obegripligt att jag varit utan min mamma i 18 år. Vart tar tiden vägen?


För att bespara Elis en massa tid bakom ratten fick han skjutsa mig till Kimstad station. Därifrån tar det bara 40 min tills jag kan kliva in genom min egen ytterdörr. Älskar det! Gårdagen innehöll väldigt växlande väder. När jag var ute med hundarna på eftermiddagen hamnade vi mitt i ett skyfall precis när vi kommit fram till Trädgårdsföreningen. Det blev samma sak när jag var på hemväg på kvällen. Turligt nog hade jag regnjackan med mig. Jag måste verkligen komma i håg att köpa mig ett paraply. 


 


det stora hela var gårdagen en glimrande dag och jag hann även göra upp lite planer, ifall kroppen tillåter, inför resterande semesterdagar. Det blir inga stora grejor men saker som kommer ge både kraft och energi. 


I dag står lite handling på schemat men jag hoppas att energin och kraften därefter hänger i så att jag ska orka med lite fikande igen. Mycket kaffe ute blir det. Nu hoppas jag att ni alla får en fin fredag.  Så här på morgonen skiner solen från en klarblå himmel men det kan ju växla fort. Temperaturen är sval och skön så därför tänker jag strax ta ut hundarna på dagens lite längre promenad. 


Allt gott till er!

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards