Direktlänk till inlägg 1 maj 2022

MAJ

Av Mia - 1 maj 2022 07:40

 

Det är inte så ofta som blogglusten kommer över mig. Dagarna går så fort och det är mycket annat som ska hinnas med. För nån vecka sedan hade jag EHT fortbildning. Vi höll till på Scandic hotell. Det var första gången jag var där och första gången jag gick över Kärleksbron, det är därifrån jag tagit bilden. 

   

Jag har ju avgiftat min kropp från socker men ibland kan man unna sig och det gjorde jag ordenligt. Gratis är gott som man brukar säga. 


 

Utsikten från konferensrummet var magisk. 


 

Jag hänger i med att göra goda matlådor. Det blir en 4-5 stycken varje gång jag lagar. Helt perfekt att ha i frysen och ta till när jag inte äter i skolans matsal. 


   

Det går undan med våren nu. För tio dagar sedan hade inte träden slagit ut men nu så är det så mjukt ärtgrönt överallt. 


 

Det tog sin tid för skylten att komma upp. Jag hade inte en aning om att man måste ha bygglov för att sätta upp skyltar eller som i det här fallet byta ut en mot en annan. 


 

Varje stad med självaktning har sin samling av vackert blommande körsbärsträd så även Linköping. 


 

När våren kommer och det blir varmt och härligt passar jag på att sitta en stund på balkongen. Jag har blivit löjligt förtjust i cola med vaniljsmak. Min absoluta favorit är egentligen den med körsbärssmak men den är väldigt svår att få tag i. 


 

Underbart med dessa vitsippsbackar. Just den här finns i Ramshäll. 


   

Nya promenadvägar bjuder på nya motiv. 


   


 

Domkyrkan. 


 

Spännande bänkar vid Konsert och Kongress.


 

Just den här är jag tveksam inför. Gillar jag den eller inte? Jag tror jag gillar den. 


 

Palmes alldeles egna plats här i stan. 


 

Konsert och Kongress är en fin anläggning men jag måste helt ärligt säga att än så länge tycker jag att Louise de Geer är bättre. Både utseendemässigt och hur lokalerna fungerar. Å andra sidan har jag ju bara sett en pytteliten del av allt. 



 

1:a maj och det är än så länge helt dött ute. I går var det hålligång i Trädgårdsföreningen. Fullt med studenter och annat folk som festade, lyssnade på livekonsert och hade det riktigt härligt. Själv var jag lite däckad med obeskrivlig värk i kroppen så alla planer på trevligheter fick stå tillbaka. Jag ägnade dagen till så lite som möjligt och försöker fortfarande  återhämta mig till i morgon. 


I dag blir det iallafall brunch med Tyra och Elis. Elis var ute och festade i går,  här i stan, så han ligger fortfarande och sover. Lite som resten av staden verkar göra. 


Ha en finfin dag!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards