Direktlänk till inlägg 29 januari 2020

Inte min grej

Av Mia - 29 januari 2020 07:44

 

 

 

Det här med att vara sjuk är inte min grej. Det borde vara det med en kronisk sjukdom "i botten" eller två är det ju faktiskt. Jag har ju både hypermobilitetssyndrom och fibromyalgi på pappret. Jag tänker på alla de andra vardagskrassligheterna som drabbar oss. Jag är hemma med feber och halsont. Inga konstigheter och i går eftermiddag kände jag mig piggare. 

 

Nu är det ny dag och tidig morgon. Man mår alltid mera kymmigt på morgonen men i dag kan jag addera lätt ögoninflammation på vänster öga samt snor och tryck i bihålorna. Jag hör till den skara som har ovanligt trånga bihålor vilket gör att jag nästan aldrig blir snorig utan skiten fastnar direkt och sedan måste jag ha antibiotika. Inte sällan rinner det hela bakvägen ner och skapar luftrörskatarr och lunginflammation. Nu tänker jag vara snabb och mota Olle i grind och börja ta Nasonex, det funkar oftast bra. En nässpray med kortison som hjälper bra. Nasonex borde faktiskt sponsra mig för jag talar så väl om det och rekommenderar det till höger och vänster. 

 

Jag är uppenbarligen inte den ända som är förkyld. Just nu sitter Leif GW i Nyhetsmorgon och snyter sig med imponerad styrka. Så befriande och härligt med en människa som beter sig på det sättet och att det okejas av alla. Hans kunskap gör att  han blir förlåten. Om någon annan mer inom normalspektrat skulle göra en sån grej skulle det bli rubriker direkt. 

 

Människor inom "vanlighetsgraden" är härligt pålitliga och förutsägbara. Övriga är de som håller oss på alerten.  De har en förmåga att antingen få oss att känna oss totalt fel och okunniga eller så har de också en glimrande personlighet och drar med dig i lyftet. De senare är en stor tillgång på en arbetsplats. De tidigare ska man passa sig för då de oftast sparkar neråt och slickar uppåt. 

 

När jag ändå är inne på det här med människor, som är något av det mest intressanta som finns. Jag har  med åren lärt mig att till viss del övervinna mina egna fördomar. Ni vet, det händer ju att man möter en ny person och omedelbart känner "den här typen känner jag igen och jag gillar den inte". Man grundar sitt omdöme på tidigare erfarenheter vilket vanligtvis är klokt. Flera gånger de senaste 10 åren har jag mött "typer" som jag instinktivt känt att jag ska akta mig för. Men istället för att göra just det har jag ansträngt mig. Sökt upp, bett om hjälpt, själv hjälpt, fikat med osv och jag har blivit så positivt överraskad. Flera av dessa har visat sig att sedan vara några av de som jag litar mest på i dag och vet att det alltid skulle ställa upp för mig. BAcka upp mig när det blir stormiigt. 

 

Ibland händer det ändå att man bara känner "nej, jag orkar inte lägga energin på det här" och det är okej det med. Man kan inte vara på topp jämt och man kan inte addera alla man möter till sin vänlista, det räcker inte tiden till för. Så länge man fortsätter att bemöta männsikor och omgivning med respekt så är det också okej. 

 

Vart vill jag komma med det här svamlet? Kanske feberyrar jag men jag tror att sammanfattningen är att en person med stor intelligens och kunskap blir förlåten sina andra brister men hade det varit någon med lägre begåvning och utbildning så kategoriseras de raskt som udda, töntar eller tom idioter. Med kunskap och expertis förlåts oftast dåligt manér, som hos Leif GW. Jag vill också utmana er genom att göra lite som jag; räck ut en hand mot någon som hör till de som du vanligtvis inte hänger med. Det kan, som för mig, leda till en massa nya insikter, kunskaper och vänskaper. Sedan kommer vi inte ifrån att ibland är det gött att hänga med folk som är "precis som jag" då det kostar minst energi och det är helt ok det med. 

 

Nu ska jag fortsätta titta på Nyhetsmorgon och filterlösa jag kommer säkert snyfta lite då det är "Jespers sista dag". Må jag bli frisk snart så jag kommer bort från denna själsliga skörhet. 

 

Nu önskar jag er en fin tisdag. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards