Direktlänk till inlägg 14 juli 2019

När det försvinner

Av Mia - 14 juli 2019 08:47

  I går morse skrev jag ett långt blogginlägg som jag tydligen glömde publicera och sen så försvann det. Suck! Lusten tappades lite när jag upptäckte det. Bilderna finns kvar men inspirationen till texten försvann så i dag får det bli en tvådagars bildkavalkad. 


 

En självis från gårdagens hundpromenad bakom mig syns Motalaström. Hundarna tog sig såklart en simtur. Kimmo är så rolig, när det är varmt ute så visar han väldigt tydligt att det är hit han vill gå. 




 


 

Kimstad station finns den här fina blomsterurnan. O vet ni vad? Jag blev en tjuv. Jag snodde med mig några skott av palettbladen hem. Jag tror iaf att det är palettblad. Konstigt för dagen innan hade jag köpt mina allra första egna palettblad och läst på om dem. De är ganksa dyra att köpa in men i gengäld är de väldigt lätta att ta sticklingar av. De finns i en mängd olika färger. 


 

Nu har jag en liten vas med fyra små sticklilngar och hoppas på att det ska komma rötter inom en snar framtid. 


 

Här är min egenköpta palettblad. Underbara färger. 




 

Skärpan är inget vidare och jag glömde att fota innan jag hade rensat bort de blommor som såg värst ut. Det här är från kyrkogården vid mammas grav men det ser lika illa ut hemma på jordgubbsplantor, basilikan och prydnadsblommor. Nån insekt eller larv kökar hål i bladen. På det stora hela verkar vi ha galet mycket med ohyra i år, löss, spinn, sniglar och annan skit förstör mina växter, inte kul alls. 


 

Turligt nog satte jag mig på trappen i fredagskväll och väntade in Ozzykatten. Han kommer vanligtvis inom ett par minuter. Jag höll honom inne natten mellan fredagen och lördagen vilket var jättebra då vi drabbades av årets absolut värsta åsk- och regnoväder. Jag blev nästan lite rädd, iallafall var det en känsla av olustighet som kom över mig när det small och blixtrade i ett. 


     

Här är gymmet jag hänger på lite då och då. Oansenligt på utsidan men otroligt bra på insidan. Jag är mer än nöjd och det ligger bara en kilometer hemifrån och typ 200 meter från jobbet. Perfekt. 


 

Stationsvägen eller Stationsrakan som den också kallas. Raka spåret från "centrum" där gymmet finns och hem till mig. Lite tråkigt att själva centrumet är så tomt och känns övergivet. Här finns o princip bara gymmet, frisör, bibliotek, blomsterhandel, apotek och Coop. Jag minns, från när mormor och morfar bodde i Skärblacka, att centrummet var mer levande. Det fanns på den tiden både post, bank och tydligen har försäkringskassan haft kontor här. 


När jag var liten fanns det ett levande centrum i samtliga små "förorter" som Vilbergen, Ektorp, Navestad, Eneby, Åby och ännu flera. Nu är det endast de starkaste som överlever som företagare i dessa små centrum banker har centraliserats och nästan dött ut pga internet, samma väg är väl apoteken på väg att gå. 


Förr fanns det också fler butiker som var specialiserade på tex ost, fisk, chark, garner, fiske osv. Nu har vanliga Ica-butiker och andra kedjor sina egna chark- och fisk avdelningar. Stöter man på en butik specialiserad på något är det lite av lyx och priserna därefter. Alltså butiker för de som har det lite bättre ställt. De som har skralt i plånboken får köpa chips, läsk och godis på Lidl. Där är skräpmaten billigast, inte konstigt att folkhälsan sviktar och att vi får ett alltmer tydligt klasssamhälle. Något jag skulle kunna skriva mer om men det inlägget sparar jag till en annan gång. 


 

Loppisfynd! Ljuslyktor i min favortfärg. 20 kronor, superbra!




 

Mitt bästaste fynd. En liten handväska för bara 15 kronor. Billigare än ett paket tuggummi men räcker väldigt mycket längre. Hade jag hittat den i en seconhandbutik hade jag nog fått betala mycket mer. Erikshjälpen är en väldigt bra loppis här i Skärblacka. Dessutom så är det inte bara ett billigt fynd, jag bidrar även till ett hållbart samhälle samt att överskottet går till behövande. Win-win helt enkelt. 


 

förmiddagen under fredagen var det soligt och vackert ute. Jag hann med en timma i solstolen innan det mulnade på. Därefter blev det en tur tillreturpunkten och Willys tillsammans med min sambo som slutade tidigt. 



 

I går hämtade vi Tyra och Peter på Kimstad station (där jag stal tidigare nämnda sticklingar men till mitt försvar vill jag nämna att jag bröt av dem på ett sådant sätt att det inte syns samt att när man tar toppskott så breder moderplantan ut sig mer och blir tätare, jag gjorde alltså arrangemanget en tjänst). Vi hade bokat in en dag med fika först och sedan grillmat på kvällen. 


Jag hade bakat Lolas kolakaka som jag sedan garnerade med noguatcreme, jordgubbar, florsocker och myntablad. Det är inte ofta jag äterfika bröd men tillsammans med en klick grädde var det här underbart gott och jordgubbarna var naturligt väldigt söta i sig. 


     

Fick inte en bild på ungdomarna under gårdagen, glömde bort det. Kanske är det ett bra tecken, man är närvarande på riktigt så det blir liksom inte tid att fota. Vi hade iallafall en mysig dag, de var lite "dageneftertrötta" och stannade inte så länge. Redan vid halv åtta skjutsade vi hem dem. 


I dag är det söndag, solen skiner och dagen är ännu ett oskrivet blad. Jag hoppas att ni kan njuta av sommarvädret för vi vet ja aldrig när det slår om. 

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Måndag 1 april 11:18


Så kom då det efterlängtade påsklovet. Skönt för jag var ganska så trött och det hade varit svårt att gå upp på morgonen. Lite typsikt så hade jag glömt stänga av larmet på mobilen så jag väcktes abrupt i morse. Då var jag lite veckovill tills jag sa...

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards