Direktlänk till inlägg 7 juni 2019

Sandkorn

Av Mia - 7 juni 2019 14:44

Har du nånsin fått ett sandkorn i ögat? Säkerligen. Du vet känslan. Det skaver och irriterar. Gör ont. Det enda som hjälper är att gno i ögat. Det både lindrar och smärtar värre på samma gång.

På samma sätt kan ord och handling sätta sig i hjärtat, eller kanske mer i själen. Det gör ont. Känslan av att ha blivit bedömd, och fått en etikett på mig gör ont. Speciellt när etiketten är så nedlåtande och kategoriserande.

Jag är som en ö mitt ute i havet. Inte särskilt stor men ogästvänlig. Jag skulle vilja skriva att jag dragit mig undan och slickar mina sår. Det uttrycket påskiner att bättringen finns inom rimligt räckhåll. Det stämmer inte alls överens med mig. Den här kvinnan känner sig själv och vet att den tagg som tryckts in i hjärtat sitter där den sitter.

Man kan alltid ångra det man sagt men det går aldrig att återkalla. Vissa saker man får höra är lättare att slå ifrån sig. Jösses! Elever i aggression, frustrerade barn, stressade kollegor... ja, ni vet. Sånt kan man sålla. Speciellt jobbrelaterade saker, där har man ju faktiskt betalt. Andra saker kan vara svårare.

Jag tänker på när man får höra saker från någon som faktiskt betyder något för en. Där du investerat en massa i relationen. När man får höra av någon som är relativt lugn och sansad att man hamnat under en mindre smickrande flik i egenskapsregistret då gör det ont.

Jag tror inte jag är unik om jag säger att hela min kropp och själ i sådana lägen ställer in sig på flykt. Och just den där flykten kan se lite olika ut beroende på vem man är.

Att prata hjälper mig väldigt mycket när sånt här händer. Att prata med de som älskar och värnar om mig och de mina. De som förbehållslöst älskar mig. De är inte många med de är en fin liten skara.

De lyssnar och försöker rent verbalt peta bort taggen. Jag lyssnar och min hjärna och mitt sunda förnuft förstår precis men inte mitt hjärta.

Taggen sitter där den sitter. Den kommer sitta kvar och när det blött klart kommer den kapslas in och bli omgiven av en hårdhet. Det här hårda gör att det kommer bli ännu lite svårare att nå in till mig.

När det kommer till relationer som är avgörande och viktiga för en gäller det att väga orden på guldvåg. Man vet aldrig när man avfyrar just den där sista tagen som slutligen gör hjärtat stenhårt så att det helt slutar att slå.

En vacker bukett från en av mina finaste. Mest för uppmärksamhets skull.

 
 
Vonkis

Vonkis

7 juni 2019 18:50

Kära kära du.
Skickar en en lång och varm kram till dig.

http://vonkis.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - Torsdag 28 mars 16:45

  Sedan sist så har ljuset verkligen återkommit. Redan strax innan sex så känns det som mitt på dagen. Jag gillar det lika mycket som när mörkret återkommer på hösten. Jag är nog född på rätt plats då jag  älskar dessa växlingar i både ljus, väder...

Av Mia - Onsdag 7 feb 17:30


    Under ett par dagar har jag haft som vårkänslor inom mig. Ljuset kommer tidigare och lämnar senare om dagarna. Småfåglarna kvittrar i parken under våra morgonpromenader. Det har känts ljuvligt. Ändå vet jag ju att vintern inte är över på lå...

Av Mia - Torsdag 18 jan 16:30

       Jösses vilken trött vecka jag har haft så här långt. Den startade med världens huvudvärk i måndags, den satt i lite grann även under tisdagen. Onsdagen var helt ok. Men i dag, vid tio-tiden slog störa tröttheten till. Jag hade lätt kunnat...

Av Mia - Torsdag 11 jan 19:15

Jag brukar ju alltid göra ett bokslut här i bloggen men valde bort det för år 2023. I stora drag var det ganska pissigt år. Disbråck, två hundar som lämnade mig, brutna händer, slemsäcksinflammation i höften och en massa annat elände. Inget kul att l...

Av Mia - 13 december 2023 17:30

Förrförra helgen blev en helg tillsammans med bästa kompisen. Hon har ställt upp så mycket för mig under tiden jag var gipsad så jag beslöt att bjuda henne på julbord.      Vi var på hotell Ekoxen som var julpyntat och vackert. Vi fick ett bra...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards